LED-Ljuskällor

LED-Ljuskällor

Det finns 525 produkter.

LED Lampor

På ganska få år har LED-teknologin fått övertaget på belysningsmarknaden, och alla traditionella ljuskällor är för tillfället under utfasning. Det har samtidigt medfört en boom på lampmarknaden, för med LED-ljuskällor har designerna fått helt nya möjligheter för att utforma spännande lampdesigns. Nu behöver man inte längre ta hänsyn till traditionella lampors stora värmeutveckling och relativt stora dimensioner. Det är kanske dags att få bytt ut några av de gamla lamporna där hemma? Se urvalet nedan, och låt dig inspireras.

En av de många fördelarna med att byta till LED-lampor är, att de aldrig ska bytas - eller i alla fall nästan aldrig. LED-lampor har en typisk levnadstid på 25-50.000 timmar, vilket vid normalt bruk typiskt motsvarar flera årtiondens drift. Det betyder, att en del LED lampor idag designas med en inbyggd lampa, som helt enkelt inte kan bytas. Det ger ingenjörerna många fler möjligheter att designa snygga och kompakta lampor, när det inte behöver finnas tillgång till själva lampan. Föredrar du att kunna byta ut lampan, finns det dock lyckligtvis också många lampor, som är förberedda på detta.

Visar 1 - 104 av 525 produkter

Reducera strömförbrukningen med 80 %

Den största orsaken till LED-teknologins popularitet är utan tvivel den massiva strömbesparingen i förhållande till traditionella ljuskällor. När du byter ut en glödlampa eller halogenlampa med en LED lampa, kan du räkna med att kunna spara upp emot 80% på elräkningen, och det blir mycket pengar på ett år, om du har många lampor tända. Besparingen kommer tydligt att kunne avläsas på elräkningen hos en helt vanlig svensk familj. 

Det kan kanske t.o.m. ge plats i budgeten till några LED gatulampor eller LED paneler? Många har tidigare avhållit sig från utomhusbelysning av rädsla för strömförbrukningen, men så behöver det inte vara längre. Rent säkerhetsmässigt är det en stor fördel med god belysning på exempelvis trädgårdsgången, och det verkar också inbjudande för eventuella gäster. Omvänt avskräcker det de objudna gäster, som föredrar att operera i det dunkla.

I företag och industri är behovet för ljus extra stort, och det kan därför inte överraska, att det här investeras massivt i nya LED lampor. Besparingen är proportionell med behovet av ljus, och den kan vara enorm för ett större företag. 

I urvalet ovan hittar du allt inom LED lampor, från växtbelysning till taklampor.

 

Välj rätt färgtemperatur

Med LED-teknologin har vi också fått ännu fler valmöjligheter, när det kommer till belysningens karaktär. Tidigare tiders glödlampor och halogenlampor hade en fast färgtemperatur på 2500-3500 Kelvin, vilket motsvarar ett gult ljus, som bäst kan jämföras med ljuset i naturen kort före solnedgång. I lampterminologi kallas denna färgnyans för ”varm vit”. Med LED kan du få långt större variation i belysningstypen. Det är t.ex. möjligt att få neutral vit, där den gula färgen har filtrerats bort, eller koll vit, som ger ljuset ett lite blåaktigt skär, svarande till dagsljuset i naturen, när himlen är helt molnfri.

De kallare färgtonerna blir dock fortfarande mer populära. De motsvarar nämligen bättre naturens dagsljus, och det har visat sig ge mera vitalitet. Det används till exempel i ljusterapi, där det kalla blå ljuset menas kunna motverka trötthet och depression. Fler och fler företag byter också till de kallare färgtonerna för att att öka trivseln och produktiviteten hos de anställda.

RA-värdet har betydning för upplevelsen

En ljuskällas RA-värde är ett mått för, hur naturtroget den återger färgerna på de objekt som belyses. Ett RA-värde på 100 är det optimala med solens naturliga ljus som referens. De flesta moderna LED lampor har ett RA-värde på 80 eller över, och det räknas normalt att vara tillräckligt i de allra flesta situationer. 

Har du speciella behov för att uppnå en naturtrogen färgåtergivning i förbindelse med utställningar eller i en arbetssituation, kan du utrusta din lampa med en LED lampa med högre RA-värde. Kontakta oss gärna, om du behöver ytterligare information om möjligheterna. 

Filtrera efter

Pris
kr 4 kr 2848
Kulör
mer... mindre
Filtrera
Accept Vi använder cookies och liknande tekniker för att göra våra sidor och tjänster enklare att använda samt för att kunna anpassa våra sidor och tjänster efter dina intressen och behov. Visa cookies policy