Vintage glödlampa

Vintage glödlampa

Det finns 4 produkter.

Vintage glödlampa De flesta uppfattar ljus som ett sätt att bättre orientera sig, men ljus är mycket mer än så. De senaste åren har till exempel inredare i allt högre grad sysslat med möjligheterna att skapa stämningar och upplevelser med ljus. Ett bra exempel är vintagelampan som också går under namnet "retrolampa". Den efterliknar atmosfären hos de gamla originaltrådskärarna. Se de många vackra och dekorativa vintagelökarna nedan, och läs eventuellt mer om vintagelöken längst ner på sidan.

Visar 1 - 4 av 4 produkter

Retrolampan - tillbaka till grunderna
Edisons första glödlampor konstruerades med tunna koltrådar, som hade mycket begränsad hållbarhet och avgav endast en liten mängd ljus. Däremot var de både vackra och mysiga att se på, och det är just det som är delsyftet med LED retrolampan, som förutom belysningen även fungerar som ett dekorativt element. I den moderna vintagelampan har koltrådarna dock bytts ut mot tunn LED - "trådar". Den dekorativa effekten behålls, men glödlampans hållbarhet är i sin tur nästan oändlig och strömförbrukningen är så låg att det egentligen inte har någon praktisk betydelse.


En vintage glödlampa ska visas
Vintagelampor är oftast utrustade med en vanlig "stor sockel " ( E27 ) , och den kan därför i princip monteras i en vanlig lampa med skärm. Det kommer dock att vara synd, för då missar du den dekorativa effekten. De flesta väljer därför att hänga glödlampan helt gratis istället. I produktsortimentet ovan hittar du ett antal färdiga set med sockel och dekorativ tygsladd som på bästa sätt framhäver den vackra glödlampan.
Ska det vara extra elegant bör du överväga klotlökarna , som är gjorda med stor glaskupol. För maximal ombonad atmosfär är vintagelökar oftast alltid med varmvit färgton, men de finns även som extra varmvita, vilket ger en ännu mjukare och stämningsmättad belysning, som kommer så nära den gamla goda tiden som möjligt.

Filtrera efter

Pris
kr 84 kr 206
Kulör
mer... mindre
Filtrera
Accept Vi använder cookies och liknande tekniker för att göra våra sidor och tjänster enklare att använda samt för att kunna anpassa våra sidor och tjänster efter dina intressen och behov. Visa cookies policy