LED Sockel E27

LED Sockel E27

Det finns 136 produkter.

LED lampa E27

Här hittar du de LED lampor, som kan ersätta den goda gammaldags glödlampan med den stora sockeln. Det är den lampa, som har varit det vanligaste bland lampor i snart ett par århundraden. Så ska du byta ut de gamla glödlamporna med stor sockel, är det LED lamporna på denna sida, du ska ha tag i.

De fås i många olika utföranden, helt från dem som liknar den gamla glödlampan på en prick till spottar och några mycket annorlunda designs, som oftast ska användas i speciallampor. Vi har allt!

Prismässigt är LED lampor lite dyrare än de gamla med glödtrådar, men dels håller de längre och dels tjänar de sig snabbt hem i lägre energiförbrukning. För en LED lampa använder väsentligt mindre ström och avger därför också långt mindre värme än den glödlampa, den ersätter.

Så se dig omkring här på sidan och hitta ersättningen till din gamla glödlampa med stor sockel – och spara massor av pengar på din elräkning!

Visar 1 - 104 av 136 produkter

E27 hos LED Proff

Hos LED Proff hittar du ett av landets största urval av LED lampor med E27 – stor – sockel. Vi har dem i alle vanliga storlekar, som kan ersätta allt från 15 till 100 W och fås i alla former av designs.

Här finns både LED lampor, som liknar de gamla glödlamporna på en prick och lampor, som passar till olika speciallampor eller är designade till att uppfylla specialändamål som t.ex. spottar eller kronlampor till kristallkronor. Vi har också LED lampor med E27 sockel, som kan fungera som roterande diskospot och speciallampor till diverse designlampor.

Ljuset från LED lampan kan fås i många olika färgnyanser och det är t.o.m. möjligt att få lampor, där du kan ändra färgen eller färgtonen på ljuset med en fjärrkontroll. Till alle LED lampor med E27 sockel har vi angivit färgtonen i grader Kelvin, samt givit en beskrivning av ljusfärgen, t.ex. ”Varm vit”.

Generellt gäller dock, att Kelvin-temperaturer omkring 5000 grader motsvarar middagssolens färg. Ju lägre Kelvin-temperatur, desto mer rödaktig blir lampan och ju högre över 5000 grader, desto mer blåaktig blir färgen.

Ska du ha en LED lampa i en sockel med dimmer, ska du vara uppmärksam på, att inte alla LED lampor med E27 sockel, kan styras med en dimmer. Av varubeskrivningarna framgår det tydligt, vilka LED lampor som kan användas och vilka som inte kan användas tillsammans med en dimmer.

E27 fattning har använts sedan Edison

Stort sett alla de lampor, som sitter i vanliga lampfattningar idag använder fortfarande den stora E27 fattningen. Dem som inte gör det – t.ex. ljusen i kristallkronor – använder som regel den lite mindre E14 fattningen.

Diversiteten i fattningarna har dock blivit större de sista 10 åren i takt med att man har introducerat olika andra fattningstyper till halogenlampor och diverse sparlampor. GU10, MR16 och G4 är således rätt vanliga fattningar i halogenlampor.

G27 sockeln har med små modifikationer använts sedan Edison omkring 1878 satte igång elektrificeringen av USA. Men även om många tror att Edison rent faktiskt uppfann glödlampan, så var det faktiskt engelsmannen Humphry Davy, som redan i 1802 satte ström till en tunn platinum-strimla, så han fick strimlan att lysa. Ljuset var dock för svagt och strimlan brann snabbt av.

Idag är det slut med trådar och strimlor, som kan gå sönder. Våra dagars LED lampor skapar ljus med hjälp av två halvledarkomponenter, som utväxlar fria elektroner. Därmed friges fotoner, som skapas i förbindelse med att de fria elektronerna hoppar från den ena halvledaren till den andra. Det ger ljus i ett område, som kan ses av det mänskliga ögat. Det betyder väsentligt längre hållbarhet och ett mycket bättre och jämnare ljus än hos glödlamporna.

LED lampor E27 trumfar sparlampor varje gång!

Jämfört med de tidigare så populära sparlamporna, är det sällan någon eller endast en mycket kort uppvärmningstid på LED lampor. Det betyder att LED lampor tänder genast och ger fullt ljus jämfört med sparlamporna, som först ska värmas upp, innan de ger fullt ljus. Så använder du sparlampor idag, har du något att glädja dig till.

LED lampor är inte heller temperaturkänsliga. De tänder genast, oavsett hur kallt det är utomhus. Det gör dem till det perfekta valet till utomhusbelysningen istället för sparlamporna, som tar längre och längre tid att ge fullt ljus, ju närmare temperaturen kommer fryspunkten – och kommer temperaturen för långt ner under nollstrecket, så tänder de inte alls!

Det sker inte med LED lampor. De fungerar inom samma temperaturområde som vanliga glödlampor. Så här kommer du inte att famla rundt i mörker, om du kommer hem en frostklar kväll eller natt.

Samtidigt kan du få LED lampor i många fler designs och i mycket mindre storlekar än sparlampor – också med den stora E27 sockeln. Så väljer du en LED lampa i samma design som en gammaldags glödlampa, är elmätaren det enda ställe, du kan se någon skillnad!

Filtrera efter

Pris
kr 12 kr 1508
Kulör
mer... mindre
Filtrera
Accept Vi använder cookies och liknande tekniker för att göra våra sidor och tjänster enklare att använda samt för att kunna anpassa våra sidor och tjänster efter dina intressen och behov. Visa cookies policy