LED Sockel PAR38, PAR30, PAR20

LED Sockel PAR38, PAR30, PAR20

Det finns 1 produkt.

PAR20, PAR30 och PAR38 - Som privatperson har du troligen inte stött på begreppen PAR20, PAR30 eller PAR38 , och det är framför allt några ljusbegrepp som används i samband med professionell belysning, där man typiskt sett använder lite större glödlampor än i vanliga lampor. Har du butik, utställning, showroom eller liknande så har du förmodligen redan glödlampor av någon av dessa typer. Traditionella glödlampor genererar stora mängder värme och använder mycket ström, men om du byter till LED kan båda problemen minimeras. Se alternativen nedan.

Vad betyder termerna PAR20, PAR 30 och PAR38 ?

Termen "PAR" är en förkortning för Parabolic Aluminized Reflector, och följande nummerbeteckning indikerar glödlampans omkrets. Det rör sig alltså i samtliga fall om relativt stora spotlampor, som finns med olika spridningsvinklar.

PAR20

I ett professionellt sammanhang är PAR20 en relativt liten glödlampa, även om den är något större än de vanliga glödlamporna för hushållsbruk. Glödlampans omkrets på den bredaste punkten är 20 centimeter, om du sätter ett måttband runt den. Det ger en diameter på ca. 6,7 cm. PAR20 används flitigt för mindre belysningsuppgifter i butiker, på mässor och liknande.

PAR30

PAR30 är en medelstor spotlight-lampa för professionellt bruk. Omkretsen på den bredaste punkten är 30 cm, vilket ger en diameter på knappt 10 cm. Typen används ofta för butiksbelysning och utställningar, men används också flitigt inom underhållningsbranschen för musik och teater.

PAR38

Med en omkrets på 38 cm är PAR38 en av de större professionella strålkastarna. Diametern på den bredaste punkten är drygt 12 cm. Denna typ av glödlampa används ganska flitigt till både butiksbelysning, utställningslokaler och mycket mer.

Bli av med värmen och den enorma strömförbrukningen

Om du är butiksägare, gallerichef eller på annat sätt professionellt beroende av bra belysning vet du förmodligen allt om problemet med massiv värmeutveckling från belysningens strålkastare. Endast en liten andel av effekten till traditionella halogenlampor omvandlas till synligt ljus. Merparten omvandlas till infraröd strålning, vilket i många fall överhettar rummet och till och med kan vara anledningen till att det behövs ytterligare ström för luftkonditionering och kyla. Det är ett slöseri med dyr el.

Lyckligtvis är detta en fråga som håller på att bli ett minne blott. Med ny LED teknik kan energin utnyttjas mycket mer effektivt och många butiker och andra företag har redan bytt ut de gamla glödlamporna mot LED . Som utgångspunkt kan du förvänta dig en besparing på upp till 80 % vid byte från halogen till LED , även om ljusintensiteten hålls konstant.

En full ersättning för LED är förstås en investering, men den tjänar man hem på relativt kort tid om glödlamporna lyser hela dagen. Dessutom är det en "engångskostnad". LED lampor har vanligtvis en drifttid på upp till 50 000 timmar, eller 50 gånger så lång som traditionella glödlampor. Räknar man lite på besparingarna vid löpande köp av nya glödlampor och tiden som läggs på löpande byte blir fördelarna med LED ännu tydligare.

Finns i flera nyanser

Till skillnad från halogenlampor finns LED lampor i både varmvitt (liknande halogenlampans nyans), neutralvitt och kallvitt. Du får med andra ord fler möjligheter att anpassa kundupplevelsen och i vissa fall kommer de nya kallare färgtonerna att kunna ge ett lyft i förhållande till den optimala presentationen.

Filtrera efter

Pris
kr 77 kr 78
Kulör
mer... mindre
Filtrera
Accept Vi använder cookies och liknande tekniker för att göra våra sidor och tjänster enklare att använda samt för att kunna anpassa våra sidor och tjänster efter dina intressen och behov. Visa cookies policy