LED Spotlight

LED Spotlight

Det finns 126 produkter.

LED Spotlight

Spotlight och spottar är vanligtvis klassificerade för relativt speciella belysningsbehov. Spottar och spotlight används därför ofta för tillräcklig ljusstyrka i t.ex. butikker. Spottar lämpar sig dock inte bara till funktionell belysning, men också till att skapa en atmosfär med belysningen – alltså som belysning i hemmet.

Spottar är ofta rörliga, det vill säga att deras ljushuvud kan vridas i olika riktningar. Således kan spottar justeras individuellt. Ljuset från spottar faller därmed precis där det verkligen är nödvändigt. När det gäller monteringen är spottar också ytterst flexibla. Spottar lämpar sig både till installation i taket eller på väggen.

Understreckning av specifika områden uppnås med ljus från enkla spottar. Till upplysning av större områden, så som en längre gång, är spottar på skensystem passande. Ofta är sådana skensystem insatta som belysning av konstverk i gallerier.

Men även i hemmet erbjuder spottar en möjlighet att sätta tavlor eller andra föremål i centrum med hjälp av ljus. Spottar lämpar sig också utmärkt til rumsdesign - de låter mindre attraktiva områden försvinna, och framhäver de mer attraktiva områdena. Således kan också t.ex. vaser, statyer eller plantor iscensättas med spottar. Vid ett större antal spottar är det möjligt att energieffektivisera med hjälp av LED spottar.

Visar 1 - 104 av 126 produkter

Så fungerar LED spottar

De olika modeller av spottar som vi säljer är både 230v, och 12v, vilket gör att de kan tillslutas alla tänkbara installationer. De fås också i många olika styrkor, och du kan t.o.m. få dem i flera olika färger, allt efter behov. Du väljer blott vilken lösning du söker, och så er du igång. Kom ihåg att alla våra LED spottar har 2 års garanti och är Ce och Rohs godkända.

Infälld LED spot

LED infälld spot tjänar många olika ändamål, men de har en primär fördel framför de gamla halogen-spottar vi känner, och det är värmeutveckling. Orsaken är nämligen att LED inte utvecklar lika mycket värme som vi är vana vid hos traditionella spottar, och därmed kan du lättare montera, eller t.o.m. eftermontera en LED infälld spot helt simpelt eftersom kraven till själva installationen inte är så omfattande p.g.a. att det inte är samma brandfara.

Det betyder också, att dessa spottar kräver mycket mindre friplats över och omkring sig. Därför kan de också monteras ställen, där det annars inte ville vara möjligt att sätta upp en traditionell halogenspot. Så har vi naturligtvis ekonomin. Du kan klara dig med en effektförbrukning, som är 7 gånger lägre än med en halogenlampa.

Samtidigt är levnadstiden mycket längre hos en LED lampa. Vid normalt bruk på genomsnittligt 4-6 timmar om dagen, kan en LED lampa lätt fira 10 års jubileum i fattningen, innan den tackar för sig. Det ville normalt kräva 5-6 halogenlampor, för att kunna hålla ljus lika länge. Se alla våra spotlights med LED här.

Flera fördelar

Så en spot med LED lampor är vägen fram – och du behöver inte byta annat än själva lampan. För i de flesta tillfällen kan du återanvända en eventuell transformer och är det dimmer på spotten, är det inte heller något problem. Många av våra LED spottar kan dimmas. Det står klart och tydligt i produktbeskrivningen, både om den kan och om den inte kan.

Färgtonen på ljuset är stort sett den samma som en halogenspot, men ljuset verkar kraftigare och mera konstant. Du slipper också UV och IR strålning, som oftast är en ”sidovinst” vid halogenlampor och – om lampan inte är utrustad med UV-filter – medverkar till att missfärga det som belyses.

Slutligen behöver du inte bidra med tungmetaller i miljön, när du till sist kasserar LED lampan. För i motsats till halogen-lampan, innehåller LED lampan inte kvicksilver eller andra tungmetaller.

 

 

 

Filtrera efter

Pris
kr 7 kr 1380
Kulör
mer... mindre
Filtrera
Accept Vi använder cookies och liknande tekniker för att göra våra sidor och tjänster enklare att använda samt för att kunna anpassa våra sidor och tjänster efter dina intressen och behov. Visa cookies policy