LED Sockel G12

LED Sockel G12

Det finns 4 produkter.

G12 Glödlampor med G12 -sockel hör inte till de vanligaste, men används ofta i mer professionella miljöer som butiker och utställningar. Dessa är vanligtvis ganska kraftfulla glödlampor som kan anslutas direkt till 230 volt utan användning av strömförsörjning. Hos LEDProff har vi ett bra urval av LED lampor med G12 -sockel, både vad gäller effekter och färgtemperaturer, så du hittar definitivt den typ du behöver.

Visar 1 - 4 av 4 produkter

G12 - den stora stiftlampan

Du känner säkert till de små 12 Volts-stiftslamporna från hushållet med G4 sockel, som förr var väldigt populära i halogenversionen. Här sitter de små stiften relativt nära. En glödlampa med en G12 -bas är en stor version av stiftlampan.

Hylsbeteckningen indikerar att det är ett extra stort avstånd på 12 mm mellan de två stiften. Det ger ett större elsäkerhetsavstånd, och dessa glödlampor kan därför göras med direktanslutning till 230 Volt. Detta är bekvämt, för då behöver du inte ansluta strömförsörjning, vilket både komplicerar och fördyrar installationen.

Vanliga hushållslampor är i regel inte avsedda för G12 lampor, som främst används i professionella miljöer.

Välj rätt färgtemperatur

När du väljer din LED lampa är det viktigt att vara uppmärksam på färgtemperaturen. Till skillnad från tidigare halogenlampor finns LED i flera olika färgnyanser. Grovt sett arbetar man med tre kategorier, nämligen varmvitt, neutralvitt och kallvitt.

Varmvitt är mycket nära de tidigare halogenversionerna och ger ett relativt varmt och gyllene ljus. Den är idealisk för mysig belysning.

En LED lampa med neutral vit är, som namnet också antyder, mer vit och utan det gulaktiga skenet.

Kallvitt kan ha en nästan blåaktig ton över sig, men det är faktiskt den nyans som kommer närmast vanligt dagsljus. Kallvitt är bra att använda om de upplysta områdena ska framstå som färgäkta och denna nyans har även visat sig vara bra för arbetsbelysning.

Filtrera efter

Pris
kr 27 kr 171
Kulör
mer... mindre
Filtrera
Accept Vi använder cookies och liknande tekniker för att göra våra sidor och tjänster enklare att använda samt för att kunna anpassa våra sidor och tjänster efter dina intressen och behov. Visa cookies policy