LED Strömförsörjning

LED Strömförsörjning

Det finns 72 produkter.

LED transformator - De flesta vanliga LED lampor för hushållet går på 230 Volt, men många mindre LED -ljuskällor som de populära LED remsorna kräver 12 Volt DC. Här behöver du "omvandla" 230 Volt AC till 12 Volt DC, och för det behöver du en speciell LED transformator. Du hittar ett stort urval av transformatorer nedan. Läs även längst ner på sidan där du kan få lite tips på hur du bäst väljer en LED transformator som passar ditt syfte.

Visar 1 - 72 av 72 produkter

Använd inte en "vanlig" 12 volts transformator

Det är inte många år sedan 12 Volts halogenlampor användes flitigt och därför har nog de flesta en eller flera 12 Volts transformatorer på hyllan. Dessa transformatorer levererar dock 12 volt AC och är därför inte lämpliga för LED som kräver likström. Om du till exempel kopplar in en LED remsa till en sådan AC-transformator kommer LED remsan att blinka och troligen brinna ut efter en kort tid.

Istället behöver du en speciell LED transformator, även kallad LED strömförsörjning . Den är avsedd för ändamålet, och kommer att kunna säkerställa dig konstant ljus i LED remsan samt en lång livslängd. Kom ihåg att välja en modell som kan ge tillräckligt med Watt för din installation. Det spelar ingen roll att den är överdimensionerad, då den aktuella strömförbrukningen till stor del endast bestäms av de anslutna LED lamporna.

Tänk på platsen för LED transformatorn

De billigaste LED transformatorerna är ofta utformade som "öppna" luftkylda typer, där man kan se elektroniken genom hål och sprickor. Det säger sig självt att de inte tål vatten, och denna typ lämpar sig därför bäst för placering inomhus. Kom också ihåg att den måste placeras oåtkomligt för små pilfingrar.

En lite säkrare lösning är de stänksäkra IP45-versionerna som i princip tål ett minimum av vattenmantel. För utomhusplatser eller på fuktiga platser är det säkra valet dock de helt inkapslade IP65 eller IP67 typerna, som kan beskrivas som bestämt vattentäta.

Filtrera efter

Pris
kr 4 kr 846
Filtrera
Accept Vi använder cookies och liknande tekniker för att göra våra sidor och tjänster enklare att använda samt för att kunna anpassa våra sidor och tjänster efter dina intressen och behov. Visa cookies policy