LED Sockel G9

LED Sockel G9

Det finns 13 produkter.

LED lampa G9

LED G9 är en av de mest använda lamporna. Orsaken till det ligger i att G9 LED är små och samtidigt är deras fattningsform otroligt flexibel. Det ger stor möjlighet för att använda G9 LED i många olika lampor, speciellt i små lampor där platsen till lampan i sig själv i inte är så stor.

G9 LED lampan är känd för sin mycket karaktäristiska form och färg. Därför är det inte heller så märkligt att många använder sig av dessa, både till belysning i vardagsrummet, köket, ja till och med i rum används de ofta. Hos LEDProff.se kompromissar vi varken med pris eller kvalitet, och du hittar således bara bra och starka G9 LED produkter på denna sida. Du kan även se alla våra andra LED lampor här.

Visar 1 - 13 av 13 produkter

En G9 lampan - ett genidrag

Om det är för att den heter G9 lampa, tvivlar vi på. Men i alla fall har den som uppfann den varit något av ett geni. För denna mycket kompakta ljuskälla ger ett stort ljus i förhållande till sin lilla storlek. Den lilla storleken gör det lätt att hitta plats till den och den kan lätt gömmas undan och därmed ge en närmast magisk upplysning av ett närmare definierat område i hemmet.

Den ses därför oftast använd i downlights och inbyggningsspot i taket, som trappbelysning och kantbelysning på trappor, i butiker och andra ställen, där det är smart att gömma undan ljuskällan utan att förlora dess ljus.

Ursprungligen var G9 lampan en halogenlampa, men jämfört med den energislukande lilla krabaten, så sparar du lätt upp till 90 % av din strömförbrukning genom att ersätta den med den energisparande och mycket grönare lösningen: LED lampan. Det har gett LED-utgåvan av G9 ett A+ energimärke och då den samtidigt har en väsentligt längre levnadstid end halogen-utgåvan, finns verkligen pengar att spara – även om LED-utgåvan kostar lite mera.

G9 fattning

G9 lampan har en sockel med to ”böjda stift” i var sida. Det betyder, att du inte sticker dig på den på samma sätt, som du kan med G4, GU4 och GU5.3, som alla har två sylvassa stift som sockel.

Lampan klickas ner i G9 fattningen, som säkrar, att lampan sitter stabilt och säkert. När vi talar 220 V, säkrar den smala fattningen samtidigt, att små barnfingrar inte kan komma upp i fattningen och få stöt. Det gör denna lampa mycket passande i barnrummet.

Du kan lätt få flera bord- och taklampor med G9 fattning, som passar till både barnrum och hemmets andra rum. Genom att välja G9 fattningen sparar producenten en transformer, eftersom G9 i motsats till G4 kör 220 V istället för 12 V. Det gör det också extra lätt att byta ut en ljuskälla med E14 eller E27 fattning med en ny med G9 fattning. Det är bara att byta fattningen. Det ska inte installeras någon transformator eller företas andra ändringar på hemmets elinstallationer.

Halogen-utgåvan av G9 lampan har dock en väsentlig nackdel. Den blir extremt varm och därmed knappt så barnvänlig. Men byter du ut halogen-lampan med en LED-version, slipper du att ungarna bränner sig på den. För i motsats till halogen-utgåvan, blir LED-versionen långt ifrån så varm.

G9 LED lampan är ett ännu större genidrag

Utöver att ha samma egenskaber, som halogen-versionen och vara billigare i drift, hålla längre och stort sett inte bli varm under drift, så innehåller LED-utgåvan inte samma farliga tungmetaller som halogen-versionen.

Den är också mera ljusäkta och har samma ljusintensitet och färgton hela tiden. Här kan halogenlampan svänga en smula, så den verkar mera gul och svagare ibland. Isär när den precis har tänts.

Färgmässigt lyser de flesta av de G9 LED lampor vi säljer med en varm vit nyans vid omkring 3.000 Kelvin. Det är den nyans, de flesta kallar för den riktiga ”glödlampsfärgen”. Det finns inga gula övertoner i ljuset och färgnyansen fortsätter att vara den samma genom hela lampans långa, långa levnadstid.

När du ska hitta rätt ersättningsstorlek för din existerande halogenlampa, ska du dividera watt-effekten av halogenlampan med 7 och avrunda till närmaste heltal för att hitta motsvarande G9 LED lampa, som ger samma ljusmängd. Det motsvarar som sagt en energibesparing på omkring 80 – 90 %.

Filtrera efter

Pris
kr 21 kr 203
Kulör
mer... mindre
Filtrera
Accept Vi använder cookies och liknande tekniker för att göra våra sidor och tjänster enklare att använda samt för att kunna anpassa våra sidor och tjänster efter dina intressen och behov. Visa cookies policy