Lampor

Lampor

Det finns 281 produkter.

LED lampor - På bara några år har LED tekniken tagit över belysningsmarknaden och alla traditionella ljuskällor fasas ut just nu. Samtidigt har det lett till en boom på lampmarknaden, för med LED -ljuskällor har designers fått helt nya möjligheter att designa spännande lampdesigner. Nu behöver du inte längre ta hänsyn till den stora värmeutvecklingen och relativt stora dimensioner hos traditionella glödlampor. Kanske dags att byta ut några av de gamla lamporna hemma? Se urvalet nedan och låt dig inspireras.

Visar 1 - 104 av 281 produkter

LED lampan får aldrig bytas ut
En av många fördelar med att byta till LED lampor är att de aldrig behöver bytas ut eller åtminstone nästan aldrig. LED lampor har en typisk livslängd på 25-50 000 timmar, vilket vid normal användning typiskt motsvarar flera decenniers drift. Det gör att många LED lampor idag är designade med en inbyggd glödlampa, som helt enkelt inte går att byta ut. Det ger ingenjörer många fler möjligheter att designa vackra och kompakta lampor när det inte finns något behov av att komma åt själva glödlampan. Föredrar du att kunna byta ut glödlampan så finns det lyckligtvis också många lampor som är förberedda för detta.


Minska strömförbrukningen med 80 %
Den övervägande orsaken till LED teknikens popularitet är utan tvekan de massiva energibesparingarna jämfört med traditionella ljuskällor. När du byter ut en glöd- eller halogenlampa mot en LED lampa kan du räkna med att kunna spara upp till 80 % på elräkningen och det blir mycket pengar på ett år om det är många lampor på. Besparingarna kan tydligt avläsas på elräkningen hos en vanlig dansk familj.


Kanske kan det till och med finnas plats i budgeten för några LED trädgårdslampor eller utomhusvägglampor . Många har tidigare avstått från utomhusbelysning av rädsla för strömförbrukning, men så behöver det inte längre vara. Rent säkerhetsmässigt är det en stor fördel med bra belysning i till exempel trädgårdsgången under den mörka delen av året och det verkar även inbjudande för eventuella gäster. Omvänt avskräcker det de objudna gästerna som föredrar att verka i mörker.
Inom företag och industri är behovet av ljus extra stort och det är därför inte konstigt att det görs massiva investeringar i nya LED lampor. Besparingen är proportionell mot behovet av ljus, och det kan vara enormt för en större verksamhet.
I urvalet ovan hittar du allt inom LED lampor, från små mysiga pendlar till vardagsrummet och upp till stora halllampor för mer professionell användning.


Välj rätt färgtemperatur
Med LED teknik har vi också fått ännu fler valmöjligheter när det kommer till belysningens karaktär. Tidigare hade glöd- och halogenlampor en fast färgtemperatur på 2500-3500 Kelvin, vilket motsvarar ett gulaktigt ljus, som bäst kan jämföras med ljuset i naturen strax före solnedgången. I lampterminologi kallas denna färgnyans "varmvit". Med lysdioder kan du få mycket större variation i typen av belysning. Det går till exempel att få neutral vit, där den gulaktiga färgen filtreras bort, eller kallvit, som ger ljuset ett lite blåaktigt sken, liknande dagsljuset i naturen, då himlen är helt molnfri.
Studier har visat att ljusets färgtemperatur faktiskt påverkar både vår fysik och psyke. I årtusenden har människan lärt sig att avkoda ljuset i naturen, och därför är det inte konstigt att det gulaktiga varmvita "solnedgångsljuset" programmerar kroppen att slappna av och förbereda sig för natten. Därför är det varmvita bra som avkopplande belysning.
De kallare tonerna blir dock allt populärare. De motsvarar bättre naturens dagsljus, och det har visat sig ge mer vitalitet. Det används till exempel i ljusterapi, där det svala blå ljuset tros kunna motverka trötthet och depression. Fler och fler företag går också över till de kallare nyanserna för att öka de anställdas välbefinnande och produktivitet.


RA värdet påverkar upplevelsen
RA -värdet för en ljuskälla är ett mått på hur verklighetstrogen den återger färgerna på de föremål som belyses. Ett RA värde på 100 är optimalt med solens naturliga ljus som referens. De flesta moderna lysdioder har ett RA värde på 80 eller högre, och detta brukar anses vara tillräckligt i de allra flesta situationer.
Om du har ett speciellt behov av att uppnå en verklighetstrogen färgåtergivning i samband med utställningar eller i en arbetssituation kan du förse din lampa med en LED lampa med högre RA -värde. Kontakta oss gärna om du behöver ytterligare information om alternativen.

Filtrera efter

Pris
kr 11 kr 7755
Kulör
mer... mindre
Filtrera
Accept Vi använder cookies och liknande tekniker för att göra våra sidor och tjänster enklare att använda samt för att kunna anpassa våra sidor och tjänster efter dina intressen och behov. Visa cookies policy