Daxtor Produkter

Daxtor Produkter

Det finns 17 produkter.

Daxtor erbjuder ett brett utbud av infällda spots och tillbehör till dessa i form av till exempel drivers och karossringar. Samtidigt är Daxtor synonymt med högkvalitativa LED -spots, modern design och en genomtänkt konstruktion som gör det extra enkelt att sätta upp eller montera de smarta infällda spotarna med LED teknik.

Visar 1 - 17 av 17 produkter

Daxtor LED spots finns som infällda spots för både möbler och montering i tak eller infällda i väggar. Med hjälp av den speciella Daxtor transformatorn är det även möjligt att använda en dimmer på Daxtor produkterna.

Daxtor har flera olika produktlinjer, var och en inriktad på ett specifikt syfte. T.ex. det finns en speciell produktserie för infällda spots för möbler, t.ex. för uppställning under skåpen i köket eller i en bokhylla. Likaså har Daxtor en speciell produktlinje som kan ersätta de dyra och mycket värmealstrande halogenspots som var så populära upp till 1990-talet och därför sitter i många danska hem idag.

Sänk 70-80 % av din elräkning med Daxtor infällda spotlights

Eftersom alla Daxtor infällda spotlights använder LED lampor får du både en mycket billigare ljuskälla och en ljuskälla som inte värmer i närheten av lika mycket som de gammaldags halogenspots.

Vad betyder det för dig?

Jo, först och främst får du en omedelbar kontantbesparing på din elräkning på mellan 70 till 80 % i strömförbrukning på varenda Daxtor infälld spot som du monterar som ersättning för din gamla halogenspot.

Samtidigt gör den lägre energiförbrukningen att LED spotten nästan inte är varm jämfört med halogenspot. Det blev så varmt att man fick använda speciella inbyggnadslådor för att skydda omgivningen mot värmen, samt hålla ett bra avstånd till isolering och andra brandfarliga material.

Det kan du undvika med Daxtor LED spotlight. Så nu har du plötsligt möjlighet att sätta upp spotbelysning på platser där det var otänkbart med halogen eller andra spottyper.

Daxtor produktserie

Som redan nämnts kör Daxtor ett antal olika produktserier, som var och en är inriktad på specifika installationsuppgifter. På LED -Proff har vi ett brett sortiment av produkter från de olika serierna. Så kolla in produktöversikten ovan och se vilka Daxtor produkter vi har i lager just nu.

Daxtor Easy2Setup

Daxtor Easy2Setup är den kompletta lösningen när du behöver installera infällda spots i ditt list-, platt- eller gipstak. Du kan montera den direkt i isoleringen och behöver inte sätta en skyddslåda upp ovanför taket först.

Detta gör det extremt enkelt att installera Daxtor Easy2Setup. Allt du behöver göra är att borra ett hål i taket, koppla spotten till ström och trycka upp spotten på plats. Det speciella fjädersystemet ser till att du enkelt och snabbt kan montera spotten, oavsett vilken tjocklek på listtaket du sätter den i.

Sätt sedan in en LED lampa i GU10 sockeln och du har ljus!

Daxtor Easy2Light

Daxtor Easy2Light är en serie mycket kompakta downlights som är lätta att montera antingen i tak, på väggar eller under skåp, hyllor eller liknande. Vid montering i tak och vägg sätts spotten upp i ett speciellt bakuttag, där strömmen kopplas.

Om du använder Easy2Light under t.ex. väggskåpen i köket eller som hyllbelysning, spots monteras i förlängningsringen avsedd för detta ändamål. Ringen finns i antingen matchande matt vit eller borstad stål - beroende på vilken krans som finns runt platsen.

Daxtor Easy2Place

Daxtor Easy2Place är en serie så kallade möbelspots som tagits fram speciellt för att användas som möbelbelysning.

Det kan vara som belysning i bokhyllan, vitrinskåpet eller under köksskåpen. Du kan även montera de energivänliga LED -spotsna ovanför din hemmabar eller i din garderob. Med hjälp av de smarta klickkontakterna kan du enkelt sätta ihop flera spots så att de kan slås på och av från samma strömbrytare.

Easy2Place spots monteras enklast i en fästring, varifrån vajern till spotten antingen kan ledas ut i ett hål på baksidan av fästringen, eller dras upp genom ett hål du borrat i hyll- eller skåpssidan under vilken du monterar spotten.

Daxtor Easy2Change

Daxtor Easy2Change är utvecklad för dig som vill bli av med de gamla halogenfläckarna. De är både dyra i drift och utgör en stor brandrisk.

Med Daxtor Easy2Change är det enkelt att byta till en både billigare och säkrare ljuskälla. Produkterna finns i diametrar som passar direkt i hålet som redan gjorts för halogenpunkten.

Så ersättningen är ganska enkel.

Dra ner den gamla halogenpunkten och ta bort den från strömkällan. Anslut istället din nya Easy2Change spot till strömmen och skjut upp spotten på plats. Så enkelt kapar du 70-80% av din elförbrukning och får ett mer brandsäkert hem.

Om du har monterat den gamla halogenspotten utan skyddslåda kan en obehaglig överraskning vänta dig. För det är inte ovanligt att isoleringen eller möjligen träslöjd strax ovanför fläcken har svettats av värmen från halogenfläcken. Detta är en chockerande upptäckt att göra när man skriver för Easy2Change.

I gengäld kan du glädja dig över att du kommer att vara trygg i framtiden. För Easy2Change kan monteras direkt i isoleringen utan risk för att punkten antänder den.

Daxtor fungerar med eller utan dimmer

Ersätter dina Daxtor produkter en gammal halogeninstallation som skulle kunna dimmas, eller vill du kunna variera ljusstyrkan på din nya LED installation?

Då är det viktigt att du köper LED lampor till dina Daxtor som går att dimra. Det står på förpackningen och i produktbeskrivningarna när du köper dina 220 V LED lampor.

Har du valt t.ex. Daxtor Easy2Place infällda spotlights för möbelmontering, välj en speciell Daxtor drivrutin med ljusreglering. Dessa spots drivs med 12 volts LED lampor inbyggda i de enskilda spotarna och kräver därför en transformator med dimeffekt, för att fungera som avsett.

När du väl har monterat spots och driver är det enkelt att koppla upp till 6 spots till samma driver med hjälp av de speciella klickkontakterna på ledningarna. De fungerar på samma sätt som eluttagen du hittar på lite äldre bärbara och stationära datorer. Det gör det enkelt att montera vajrarna, precis som de är lätta att ta ur förare igen om det skulle behövas.

Drivrutinen kopplas sedan till en dimmer, från vilken du kan styra ljusstyrkan på LED spots. Alla spots anslutna till samma drivrutin kan dimmas till samma ljusstyrka . Om du vill ha individuell dämpning på en eller flera av uppställningsplatserna måste du koppla dem till olika förare och olika dämparomkopplare.

Kan du själv montera Daxtor infällda spots?

Som utgångspunkt kan du enkelt montera dina Daxtor infällda spots själv, så länge du inte behöver etablera nya elinstallationer.

Då behöver du byta ut befintliga spotlösningar i tak eller vägg eller sätta upp spots som behöver anslutas till ett eluttag, du behöver inte kontakta vare sig elektriker eller auktoriserad elektriker.

Om du kan montera dina spots själv är det viktigt att du ser till att strömmen är avstängd till de kablar du ska jobba med. Stäng av stickkontakten eller stäng av gruppen i växeln som spotarna ska kopplas till. Det senare är definitivt det säkraste. Då slipper du att någon slår på strömbrytaren av misstag eller av gammal vana.

Det behövs bara om t.ex. ett nytt uttag ska etableras, en ny grupp ska etableras i elpanelen eller så ska nya ledningar dras över taket så att du kan få ström till dina nya inbyggda spots. Det krävs en auktoriserad elektriker om du inte behöver riskera böter för otillåtna elinstallationer. Ändå får du inte täcka brandförsäkringen om det skulle brinna på grund av fel i ledningar eller elektrisk anslutning till spots.

Så här installerar du nya infällda spots i taket

För att kunna montera en inbyggd spot i t.ex. ditt lamell- eller gipstak, använd en så kallad hålsåg i samma diameter som den infällda punkten. De kan köpas antingen på mått eller som ett set med de vanligaste hålmåtten som används inom byggbranschen.

En hålsåg kallas även för koppborr eftersom den är utformad som en kopp med sågtänder på kanten. Den monteras på en borr tillsammans med en mittborr. Mittborren ingår i de set du kan köpa, eller ingår om du köper löshålsborr på mått.

När du ska välja diameter på koppborren är det en bra idé att välja en håldiameter som är några millimeter bredare än den del av fläcken som ska sitta uppe i taket.

Använd mittmålet

Det är mittborren som styr piercingen. Så när du behöver mäta dig till platsen för dina nya inbyggda spots är det mitten av spot som du behöver markera upp till på vinden.

Skulle det vara ett visst avstånd mellan varje fläck, lägg till fläckens bredd till avståndsmåttet. Då får du automatiskt avståndet mellan mitten av de två fläckarna och därmed rätt avstånd mellan fläckarna när de är färdigmonterade.

Undvik att borra i elinstallationer

Innan du börjar borra bör du kontrollera om du befinner dig i närheten av elinstallationerna med borren som LED-spotarna ska kopplas till eller i närheten av andra elinstallationer.

Detta kan du göra med en speciell mätanordning som du kan köpa eller hyra i det lokala byggvaruhuset. För det kan snabbt bli dyrt och direkt livsfarligt om man skadar elinstallationerna genom att borra i dem.

Själva monteringen av LED spotlighten

När hålet är borrat är det en bra idé att slipa nederkanten och insidan av hålet med ett fint sandpapper. Detta tar bort eventuella splitter från trätaket eller rester av beklädnaden på gipsskivan, precis som hålets sidor blir slätare. Detta gör det lättare att montera själva LED spotten.

Montera strömmen till LED spotlighten och kontrollera att den fungerar.

Sätt sedan in LED spoten i hålet genom att klämma ihop fjädrarna i sidorna. Pressa upp punkten i hålet tills den sitter plant med taket. Fjädrarna håller platsen stadigt - oavsett tjockleken på taket.

Slå på och njut av det nya bra ljuset som både kostar mindre och är mer brandsäkert än de gammaldags halogenspots.

Filtrera efter

Pris
kr 24 kr 1380
Kulör
mer... mindre
Filtrera
Accept Vi använder cookies och liknande tekniker för att göra våra sidor och tjänster enklare att använda samt för att kunna anpassa våra sidor och tjänster efter dina intressen och behov. Visa cookies policy