LED Globe glödlampa E27

LED Globe glödlampa E27

Det finns 10 produkter.

Globlampa - De flesta glödlampor är designade för att sitta i en lampa bakom en skärm, och detta kräver relativt begränsade dimensioner . Helt annorlunda är situationen med globlampan som är designad för att vara dekorativ och att kunna användas utan skärm. Den är vanligtvis designad med en förstorad kupol, och finns i både matt och klar version. Hos LEDProff erbjuder vi ett antal olika typer och du kan se urvalet nedan.

Visar 1 - 10 av 10 produkter

Globlampor levereras med standardfot

Globlampor levereras vanligtvis alltid med standard E27 sockel , så om det finns plats i lampan kan du enkelt montera den som en vanlig glödlampa. Det kommer dock nästan att vara synd, för globlampan är designad för att visas.

Den stora vackra kupolen är ganska dekorativ i sig och många använder därför att montera globlampan i en keramisk fattning, eventuellt hängd med en tygsladd, som finns i olika färger. Det är en snygg och enkel lösning med hög ljuseffekt, då inget ljus går förlorat på grund av en omgivande skärm.

Den vanligaste effekten för vanliga LED globslampor ligger i intervallet 10-15 Watt , och den ger mer ljus än du kanske tror. Ljusstyrkan kan nå upp till 1300 lumen, vilket ungefär motsvarar en 100 Watts glöd- eller halogenlampa.

Vintage klotlökar är extra dekorativa

Det går även att få tag i LED globslampor i så kallad vintagestil. Dessa glödlampor härmar de allra första glödlamporna på marknaden, där man kunde se de svagt glödande koltrådarna inuti glödlampan. Idag har filamenten givetvis ersatts med LED , som är gjorda som tunna "trådar".

Vintage klotlökar görs vanligtvis alltid med klart eller lätt tonat glas, eftersom det är meningen att "filamenten" ska vara beundransvärda. Vintage klotlökar finns i många olika utföranden, som i många fall även är dekorativa även om lampan inte är tänd. Oftast är effekten för vintage klotlökar lägre än genomsnittet, eftersom ljuset annars blir för starkt för att synas direkt på dekortrådarna.

Den varmvita nyansen dominerar

Moderna lysdioder finns i ett brett utbud av färgnyanser och det blir allt mer populärt med de kallvita färgnyanserna som lämpar sig väl för arbetsbelysning och liknande. Syftet med LED globlampan är dock först och främst mysig belysning och här är det det varma vita som dominerar. Den kännetecknas av ett mer gyllene sken, vilket också är känt från de gammaldags glödlamporna. Det gyllene skenet påminner om ljuset du upplever i naturen runt solnedgången.

Studier har visat att denna typ av ljus påverkar oss mentalt och fysiskt, eftersom kroppen uppfattar det som slutet på dagen. Därför är varmvitt en bra färg för avkopplande mysbelysning. Det går till och med att få LED globslampor i varianter med extra varmvitt, vilket ger ett ännu mjukare ljus än vanligt.

Dimning

Många uppskattar att kunna dämpa mysbelysningen, och på så sätt skruva upp mysigheten. I detta sammanhang ska du vara medveten om att inte alla LED lampor, och alltså inte alla glob-lampor, fungerar med traditionella dimmers. Kontrollera artikelbeskrivningen för varje globlampa, eller kontakta oss om du är osäker.

Filtrera efter

Pris
kr 44 kr 492
Kulör
mer... mindre
Filtrera
Accept Vi använder cookies och liknande tekniker för att göra våra sidor och tjänster enklare att använda samt för att kunna anpassa våra sidor och tjänster efter dina intressen och behov. Visa cookies policy