LED Strömförsörjning

LED Strömförsörjning

Det finns 45 produkter.

LED strömförsörjning - Många vanliga LED lampor är avsedda för lampor med 230 Volt, men det finns även ett antal LED produkter för 12 Volt, bland annat de mycket populära Led -strips. Till skillnad från traditionella 12 Volts halogenlampor kräver LED strips dock likström, och därför är en gammaldags halogenströmförsörjning inte lämplig här, eftersom den ger växelström. Som tur är har vi på LEDProff ett stort och mångsidigt utbud av LED nätaggregat, så du kan definitivt hitta en passande modell i urvalet nedan.

Visar 1 - 45 av 45 produkter

Dimensioner LED strömförsörjning korrekt
När du ska välja LED strömförsörjning spelar det inte så stor roll vilken modell du väljer. Standarden är visserligen 12 Volt för alla, men de finns i många storlekar och här är effekten ( Watt ) du behöver hålla utkik efter. Strömförsörjningen (eller transformatorn , som vissa också kallar den) måste kunna leverera minst det antal Watt som din LED remsa förbrukar.


Typiskt är effekten för LED strips angiven som Watt per. meter. Har du till exempel en 5 meter LED remsa som använder 10 Watt pr meter måste du alltså ha en LED strömförsörjning som kan leverera minst 50 Watt . Strömförsörjningen kan vara större än så, men den måste kunna leverera minst det antal Watt som behövs. Ofta kan det vara bra att välja ett extra stort nätaggregat. Då finns det tillräckligt med ström för att förlänga din LED strip om behovet skulle uppstå senare, och strömförsörjningen tjänar även på att ha lite strömöverskott.


Var ska strömförsörjningen sitta?
Innan du väljer strömförsörjning bör du också fundera över var den ska placeras i din installation. Om den ska sitta utomhus eller i fuktig miljö bör du välja en vattentät version (IP 67) eller eventuellt en "nästan" vattentät (IP 65).
I många fall kommer du dock troligen att kunna nöja dig med en stänksäker version (IP 45), vilket ofta blir en lite billigare lösning. Du kan också få vanliga nätaggregat som inte på något sätt tål att komma i närheten av vatten. Det brukar vara den billigaste lösningen, och är ett utmärkt val om installationen är placerad i vardagsrummet eller en liknande torr och säker plats.


Dimbar strömförsörjning
Vanliga LED strömförsörjningar kan inte kopplas till vardagsrumsdimmarna så här får du nöja dig med tänd- eller släckljus, om du inte skaffat en LED list med medföljande fjärrkontroll eller en speciell LED dimmer för ändamålet. Du kan dock även köpa speciella LED nätaggregat som kan kopplas direkt till vardagsrummets befintliga dimmers. Detta kan vara en praktisk lösning om du vill kunna dimma ljuset med strömbrytaren på väggen.

Filtrera efter

Pris
kr 14 kr 2868
Filtrera
Accept Vi använder cookies och liknande tekniker för att göra våra sidor och tjänster enklare att använda samt för att kunna anpassa våra sidor och tjänster efter dina intressen och behov. Visa cookies policy